편집 2021.01.26 [17:53]
광고
광고
정치행정미디어경제사회교육칼럼천안,아산서산.당진.태안보령.서천.홍성.예산공주.청양.부여논산.계룡.금산
전체기사정부청사세종시대덕밸리IT/과학문화 · 스포츠공연정보자료실성명·논평인사 · 동정 . 알림 기자회원 게시판기사제보
섹션이미지
자료실
성명·논평
인사 · 동정 . 알림
기자회원 게시판
회원약관
개인보호정책
청소년보호정책
회사소개
광고/제휴 안내
만든이
기사제보
HOME > 경제 >
필자의 다른기사 보기 인쇄하기 메일로 보내기 글자 크게 글자 작게
지상에 차없는 단지 ‘라포르테 세종’ 분양 돌입
테라스형 54세대&단독형 73세대 블록형 단독주택 선보여
 
김정환 기자
광고
▲ 라포르테 세종 조감도     © 김정환 기자

 

50년 전통을 이어가고 있는 건영이 세종특별시 대평동 264-1번지에 ‘라포르테 세종’ 홍보관을 오픈하고 블록형 단독주택단지 분양에 나선다.

 

건영은 세종시 행정중심복합도시 6-4생활권 B1블록에 블록형 단독주택 ‘라포르테 세종’을 선보일 예정이다.

 

사업지 인근에 근린공원과 원사천이 있어 쾌적한 생활환경을 제공하는 ‘라포르테 세종’은 지하 1층~ 지상 최고 3층 블록형 단독주택 총 127세대로 구성된다.

 

타입별로는 테라스형 54세대 (T1타입 18세대, T2타입 18세대, T3타입 18세대), 단독형 73세대로 구성됐다.

 

‘라포르테 세종’은 오송 KTX역에서 행복도시로 진입하는 주요 관문에 위치한 6-4생활권에 위치해 있으며, 사업지 전면 원수산 조망과 등산로 이용이 가능한 입지로 풍부한 자연 환경을 누릴 수 있다.

 

‘라포르테 세종’ 남서측에는 유치원과 초, 중, 고등학교가 모여있는 복합화 캠퍼스가 들어설 예정으로 교육환경이 우수하다는 평이다.

 

해당 복합 캠퍼스는 유현준 건축가가 MA로 참여한 세종시 최초의 저층형 교육단지로, 남측으로는 근린생활시설이 위치해 있어 모두 도보 이용이 가능하다.

 

교통편으로는 세종 행정중심복합도시 내부를 순환하는 한누리대로를 이용할 수 있고, BRT 정류장이 생활권 내 입지해 주변 중심지로의 이동이 가능하며, 내부순환도로와 외곽순환도로(2021년 예정)를 이용해 타지역 이동도 편리하다.

 

‘라포르테 세종’은 자연환경과 어우러지고 지형에 순응하는 설계로 자연지형을 보존하면서 원수산 조망을 최대한 확보해 독창적이고 친자연적인 주거환경을 제공할 예정이다.

 

특히, 모든 세대가 테라스공간과 정원을 보유할 수 있도록 구성하여 도심 속 전원을 누리며, 단독주택에서의 다채로운 라이프 스타일을 추구하고자 하는 신 주거 트렌드 욕구를 충족시킬 수 있도록 설계했다.

 

단지에는 총 세 군데의 커뮤니티 시설을 설계하여 피트니스, 도서관, 주민카페, 키즈스테이션, 맘스라운지, 파티룸 등은 물론 주민 참여가 가능한 장독대커뮤니티까지 제공할 예정이다.

 

단지 내부에는 워터테라스, 트리테라스, 루프테라스, 힐테라스, 가든테라스 등의 5개 주민쉼터 공간이 공용테라스로 제공되며, 산책로와 연계해 자연친화적인 주거환경을 만들 예정이다.

 

단지 내 외부로 최신식 시스템도 선보인다.

 

연속 단열재 설계로 결로를 방지할 수 있도록 설계되었으며, 절수기 일체형 씽크수전과 에너지 소비효율 기기를 사용하여 관리비 부담을 줄일 수 있다.

 

외부적으로는 총 3단계의 공기정화를 통해 청정주거를 조성하는 한편 샙테드(CPTED)를 적용한 500만 화소 CCTV, 센서감지 자동 조도조절 보안등, LED조명, 통합경비 시스템 등이 설치되어 입주민들에게 쾌적하면서도 안전한 주거 서비스를 제공할 예정이다.

 

입주자들이 가장 눈여겨 볼 특징 중 하나는 기존의 단독주택 단지나 블록형 단지에서는 볼 수 없었던 ‘차 없는 지상공간’이다.

 

전 세대 주차장을 지하화하여 상부 공간 활용도를 극대화하는 한편 아이들이 공용공간에서도 맘놓고 뛰어 놀 수 있는 환경을 마련했다. 차량동선과 보행자 동선을 별도로 설계했으며, 단지를 녹지 광장으로 조성해 단지 내 어떠한 공간에서도 아이들이 쾌적하고 안전하게 생활 할 수 있도록 배려했다.

 

또한, 세대당 약 2대의 주차대수를 확보했으며, 지하주차장에 택배보관함을 설치해 택배차량과 같은 방문차량들은 지하로 운행이 되도록 동선을 분리하였다. 지하주차장이지만 자연 채광 설계까지 더해져 쾌적한 환경의 주차장도 선보인다.

 

*아래는 위 기사를 구글 번역기로 번역한 영문 기사의 [전문]이다. [Below is the [full text] of an English article translated from the above article with Google Translate.

                                                                 Reporter  Jeong-Hwan KIM

 

[Started sales of'La Porte Sejong', a car-free complex on the ground]

 

Gunyoung, who has continued its 50-year tradition, opens the “Laporte Sejong” PR Hall at 264-1, Daepyeong-dong, Sejong City, and starts selling block-type detached housing complexes.


Kunyoung is planning to introduce a block-type detached house, “Laporte Sejong,” in block B1 of the 6-4 living area, a multifunctional administrative city in Sejong City.


'Laporte Sejong', which provides a pleasant living environment with a neighborhood park and Wonsacheon near the project site, consists of a total of 127 block-type detached houses with the first basement level and the highest three stories above the ground.


By type, it was composed of 54 households of terrace type (18 households of T1 type, 18 households of T2 type, 18 households of T3 type), and 73 independent households.


'Laporte Sejong' is located in the 6-4 living area located at the main gateway to the Happiness City from Osong KTX Station, and it has a rich natural environment with a view of Wonsu Mountain in front of the business site and a location where you can use the mountain trail.

 

In the southwest of “La Porte Sejong,” a complex campus containing kindergartens, elementary, middle and high schools will be built, and the educational environment is said to be excellent.


The complex campus is the first low-rise educational complex in Sejong City, where architect Yoo Hyun-jun participated as an MA, and there is a neighborhood living facility in the south, so you can use it on foot.


For transportation, you can use Hannuri-daero that circulates inside the Sejong Multifunctional Administrative City, and because the BRT stop is located within the living area, it is possible to move to the surrounding center, and ride the inner ring road and the outer ring road (planned in 2021). It is also convenient to move around the area.


The “La Porte Sejong” is designed to harmonize with the natural environment and conform to the topography, while preserving the natural topography and securing the maximum view of the original fisheries to provide a unique and natural living environment.


In particular, it is designed so that all households can have terrace spaces and gardens, so that they can enjoy the countryside in the city and meet the needs of the new residential trend to pursue a diverse lifestyle in a detached house.


A total of three community facilities will be designed in the complex to provide fitness, library, resident cafe, kids station, mom's lounge, and party room, as well as Jangdokdae community where residents can participate.


Inside the complex, five residents' shelter spaces, including a water terrace, tree terrace, roof terrace, hill terrace, and garden terrace, are provided as shared terraces, and a nature-friendly residential environment will be created in connection with the promenade.


State-of-the-art systems are also presented inside and outside the complex.


It is designed to prevent condensation due to the continuous insulation design, and it is possible to reduce the burden of maintenance costs by using an integrated sink faucet and energy consumption efficiency device.


Externally, a total of three stages of air purification are provided to create a clean housing, while a 5 million-pixel CCTV, sensor-sensing automatic illumination control security light, LED lighting, and an integrated security system are installed. It plans to provide comfortable and safe housing services to people.


One of the characteristics that tenants will pay attention to is the “ground space without cars,” which cannot be seen in existing detached housing complexes or block complexes.


The parking lot for all households was made underground to maximize the utilization of the upper space, while creating an environment where children can play freely in public spaces. Vehicle traffic and pedestrian traffic were designed separately, and the complex was created as a green plaza so that children can live comfortably and safely in any space in the complex.


In addition, about two parking spaces per household were secured, and parcel storage boxes were installed in the underground parking lot to separate traffic lines so that visiting vehicles such as parcel delivery vehicles could run underground. Although it is an underground parking lot, a parking lot with a pleasant environment is also introduced with natural lighting design.

 

 


트위터 미투데이 페이스북 요즘 공감
기사입력: 2020/12/02 [14:40]  최종편집: ⓒ 브레이크뉴스대전충청
 
닉네임 패스워드 도배방지 숫자 입력
내용
기사 내용과 관련이 없는 글, 욕설을 사용하는 등 타인의 명예를 훼손하는 글은 관리자에 의해 예고 없이 임의 삭제될 수 있으므로 주의하시기 바랍니다.
 
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
광고
[사진뉴스] 하얀 눈속에 묻힌 세종시 설경
광고
광고
광고
  회원약관개인보호정책청소년보호정책회사소개광고/제휴 안내만든이기사제보보도자료기사검색
명칭:브레이크뉴스(주). 등록번호:대전,아00118.등록년월일:2011년12월28일. 제호:브레이크뉴스대전세종충청..편집인:김정환. 발행일:2004년8월1일.발행소:브레이크뉴스(주). 전화 ☎Tel 010-5409-8989 Fax 0504-172-8989 . 청소년보호책임자:김정환. 본지는 신문 윤리강령 및 그 실천요강을 준수합니다.[본사]서울시 서대문구 서소문로 55-7 /대전세종충청본부:대전광역시 중구 어덕마을로 10번길97
Contact djbreaknews@naver.com for more information.
관리자모드